werkwijze 3D bodyscan

Een afspraak maken

 

Je kunt telefonisch, maar ook via email of het contactformulier een afspraak maken. Misschien weet je al helemaal wat je wilt tijdens het maken van de afspraak, maar dat hoeft natuurlijk niet. Tijdens de afspraak nemen we alle tijd om je wensen door te nemen en kunnen we je advies geven, zodat we het beeldje helemaal naar jouw smaak kunnen samenstellen. 

De afspraak

 

We ontvangen je met een warm welkom en geven je een lekkere kop koffie of thee. Het is ook mogelijk dat we op locatie komen. Vervolgens nemen we in alle tijd met je door welke poses je kunt aan nemen en waar je voorkeur naar uit gaat.

Tevens bespreken we hoe je uiteindelijk het beeldje wilt hebben.

We kunnen je allerlei voorbeelden laten zien, zodat je een keuze uit de grootte, materiaal en kleur kunt maken.

Uiteindelijk leggen we je wensen vast op een opdrachtformulier.

 

Als je een beeldje wilt laten maken van je zwangere buik, adviseren we de afspraak in te plannen tussen de 30 en 36 weken zwangerschap (bij meerlingen tussen de 28 en 34 weken).

3D bodyscan

 

Nadat je wensen besproken zijn, starten we met de 3D bodyscan. Je gaat op een draaiend plateau staan en met een speciale 3D camera scannen we je lichaam in. De camera werkt met dezelfde technologie als een gewone camera of telefoon, alleen maakt deze camera een aantal duizenden foto's in een paar minuten, die samen tot een 3D beeld vormen. Het is dus absoluut niet schadelijk voor jou (en voor je baby). Wanneer je last hebt van epilepsie, is het niet verstandig om een 3D bodyscan te laten maken gezien dit je kan prikkelen. Bij een lichte vorm raden we je aan om een oogmasker te gebruiken. Desondanks blijft het wel je eigen verantwoording en risico. Het enige wat jij dus moet doen is zo stil mogelijk te blijven staan en wij doen de rest. De totale scantijd bedraagt tussen de 2-5 minuten (afhankelijk van het te scannen lichaamsdeel/-delen). 

 

Het is je eigen keuze of je wel of niet naakt gaat (bij het scannen van je zwangerschapdsbuik of torso). Tijdens de afspraak laten we je voorbeelden zien wat het effect is als je ondergoed of kleding aan houdt. Tijdens de scan moet je je op je gemak voelen en ook als je beeldje straks in de woonkamer staat. Mocht je er toch voor kiezen om niet (volledig) naakt te gaan, dan adviseren we om lichte, aansluitende, niet knellende of snijdende, dus gladde, kleding aan te trekken. Kleur combinaties maakt voor de scan niet uit als het maar een lichte kleur heeft. Bij het scannen van hoofden zullen we droogshampoo in je haar spuiten als je te donker haar hebt (om je haar lichter te maken), aangezien de camera geen donkere objecten 'ziet'.

De (na)bewerking

 

Na de scan bekijken we het 3D beeld en kunnen eventuele oneffenheden wegwerken, zoals cellulitis, littekens of als je je tepels wat wilt verzachten. We gaan niet modeleren, maar maken wel de mooiste versie van je beeldje. De totale afspraak zal ongeveer een uur duren (afhankelijk van de scan duur).

Als je tevreden bent met het 3D model dan ronden we de afspraak met je af. Mocht de bewerking te lang duren, dan sturen we je een filmpje van het model nadat we je model bewerkt hebben.

 

Na de afspraak gaan wij voor je aan de slag om het beeldje te printen. We werken o.a. met biologisch afbreekbaar PLA filament (kunststof). Dit materiaal is enorm sterk en wordt gemaakt van zetmeelrijke planten, zoals bieten en aardappelen. Bij 3D print zijn de mogelijkheden enorm. Je kunt uit allerlei soorten kleuren kiezen, maar ook uit verschillende materialen zoals hout-, metaal- en steenfilament, zodat het beeldje net weer een andere uitstraling krijgt. Ook hebben we diverse soorten nabewerkingen, We zullen tijdens de afspraak je alle mogelijkheden laten zien.  

 

Afhankelijk van de materiaal keuze duurt het uiterlijk 8 weken voordat je beeldje klaar is. Dit heeft te maken dat sommige materialen een langere nabewerking nodig hebben. We bewerken alles in ons eigen atelier. Als je beeldje klaar is, brengen we je hiervan op de hoogte om een ophaalafspraak in te plannen, of we sturen het (tegen verzendkosten) naar je toe.